Vanliga frågor

Tar du något betalt för detta?

-Nej, Jag driver denna sida som en kul grej för att hjälpa mina landsmän då jag tyckte att det saknades alldeles för lite information för er som vill flytta till Malta. Vill ni att jag ska hjälpa er med lägenhet så kommer dock mäklaren ta ut en avgift, då jag varken heter John Dalli eller Fredrik Reinfeldt så kan jag tyvärr inte trolla bort denna avgift. Jag arbetar mestadels med att sätta upp bolagslösningar åt skandinaver så vill ni ha hjälp med ett maltabolag eller liknande så tar jag dock betalt för det.

Behöver jag visum för att flytta till Malta?

-Nej du behöver inget visum. Malta är med i EU vilket gör att du som svensk medborgare får stanna här hur länge du vill.

Hur gör jag för att starta ett maltesiskt bankkonto?

-Enklast gör du det genom att du ansöker och ordnar med ett maltesiskt id, när du sedan har det så går du lättast till HSBC el. Banif. Bankerna har blivit tuffare sedan årsskiftet 2013 vilket gör att de troligen kommer begära ut en bankreferens från din svenska bank. Inget som du tar med själv utan banken begär ut detta själv av din bank i Sverige.  (Uppdaterad 2013-04-29)

Hur mycket är inkomstskatten på Malta?

Se skattetabellen här eller klicka här för att räkna ut din skatt. Om det fortfarande är oklart så ställ din fråga i facebookgruppen

Hur tar jag mig enklast till Malta?

-Ryan Air kör direktflyg flest dagar om året. Kolla in Flyg till Malta för mer info.

Kan man köpa snus på Malta?

-Nej, det kan du inte, men du får ta med dig snus från Sverige. Läs mer på Snus på Malta för mer info

Var ligger svenska ambassaden på Malta?

-Sverige har ingen ambassad på Malta utan ett konsulat. Info om Svenska konsulatet på Malta finner du här

Vad ska man se när man är på Malta?

– Smaken är som baken, men här är några tips på vad det finns att göra på Malta